Suna acumPune intrebare

Când vine vorba de creativitate, designerii web trebuie sa fie artisti. Dar, poate prea mult lucru bun să fie rău? Mai jos sunt șapte greșeli comune de design web care ar putea indeparta oameni de pe  website-ul tau.

Uita-te la mine!

Asta vrei să spuna website-ul tău, dar fără a bloca publicul. Website-urile de afaceri caută o modalitate unică de a-și anunța prezența, care atrage atenția vizitatorilor și sa o păstrează. La prima vedere, aceștia sunt interesați, dar ceea ce găsesc în urma unei observări suplimentare îi poate determina să se gândească de două ori. Evita să le introduci, doar pentru a crede ca ce iti place tie place tuturor.

Șapte greșeli pe care nu doresti să le faci cu designul website-ului tau.

1. Abilități de navigare slabe

Vizitatorii cand intra pe website-ul tau nu vor sa vada un spectacol. Primul lucru pe care cineva vrea să-l știe când vizitează site-ul tau este cum să navigeze. Au nevoie de o hartă. Plaseaza hărțile website-ului în locuri vizibile; foloseste un meniu usor de perceput si navigat. De asemenea, rubricile trebuie să fie proeminente și auto-explicative. Iar când vizitatorii nu pot trece de pagina de pornire, ei pleacă cu totul.

2. Font ilizibil

S-ar putea părea plăcut să folosesti un font de stil gotic pe un website de Halloween pentru efect, dar cei care încearcă să-l citească nu vor gândi așa. Dacă vizitatorii se împiedică de conținut timp de zece minute, încercând să-și dea seama ce vrei sa spui, își vor cauta  în altă parte informatiile. Va fi destul de trist pentru tine.

3. Clutter peste tot

Poti avea cât de multe pagini pentru website-ul tau. Nu trebuie sa fie trecut totul pe aceeasi pagina. De fapt, prea multe imagini, butoane, texte și sunete duc la supraîncărcare senzorială.

4. Informații de contact inexistente

Doar pentru că construiesti o entitate de afaceri pe internet nu înseamnă că numerele de telefon, adresele de e-mail și adresele fizice nu ar trebui sa fie trecute. Clienții interesati nu te vor putea contacta Asigura-te că pot face acest lucru. In plus datele de contact inspira incredere si seriozitate.

5. Formă slabă

Nu vorbim de mișcările de dans, ci de formularul de înscriere și “opt-in”. Solicita doar informațiile de care ai nevoie.

6. Verificare de font

Este posibil să nu fii un criminal, dar acel font este. Fontul închis pe fundal întunecat sau imaginile întunecate cu un font întunecat nu vor face cititorii fericiți. Evita această combinație și salveaza o viziune a cititorului. Examineaza paginile pentru a te asigura că le poti citi cu ușurință. Dacă nu poti tu, nici publicul tau. nu va putea.

7. Păstreaza-le fără probleme

Imaginile și schemele de culori ar trebui să corespundă scopului website-ului tau. De la o pagină la alta, variaza imaginile și conținutul, dar nu schema de culori pentru a asigura continuitatea. Prea multe stiluri amestecate dau un simt schizofrenic întregului website și vizitatorii pot deveni ușor distrași.

Creativitatea face website-ul tau unic, dar prea mult exces poate deveni un dezastru. Menținerea intregului la cel mai simplu nivel funcționează cel mai bine. Deci tine cont de aceste sapte greseli comune de design web.

Apeleaza oricand la sfaturile noastre.

Loading...